Stichting Beheer Gebiedsfondsen Delfzijl-Zuidoost
Windparken Geefsweer en Oosterhorn

Veel gestelde vragen:

1.Wie heeft de hoogte van de basisbedragen bepaald van de profijtregelingen. antw. de gemeente Eemsdelta samen met de provincie Groningen.

2.De profijtregeling van de jaren 2021 en 2022 is nu uitgekeerd, wanneer komt die van 2023 ?  antwoord deze komt in het oktober/november van 2023.

3. De windmolens draaiden al veel eerder dan de start van de regelingen. antwoord dit is juist, en in het verleden tussen exploitanten en overheden zo bepaald.

4.Hoe zijn de bedragen van 2021 berekend. antw. deze zijn berekend door de gemeente Eemsdelta waarbij rekening is gehouden met de start van de individuele parken (geefsweer = Eneco ; Eurus en Geefsweerstermolen/ Oosterhorn = Eneco en Eurus) 

5.Ik heb mijn gegevens voor de profijtregeling nog niet doorgegeven, wat moet ik doen. antwoord : binnenkort zullen wij die adressen die nog geen gegevens voor uitbetaling hebben aangeleverd wederom schriftelijk benaderen. 

6. Ik ben net komen wonen in het gebied hoe geef ik mijn gegevens door. antw. ook u ontvangt binnenkort van ons bericht.

7. Moet ik elk jaar mijn gegevens doorgeven ? antw. nee , zolang er niets in uw situatie verandert hoeft u niets te doen.

8 Aanvragen voor de projectenregelingen dient u in via : projecten@gebiedsfondsen-dzo.nl